17 Maart 2020 – Nieuwsbericht Corona (update)

https://veg-leiden.nl/wp-content/uploads/2020/03/grote-kerkzaal-3.jpghttps://veg-leiden.nl/wp-content/uploads/2020/03/grote-kerkzaal-3.jpg17 Maart 2020 – Nieuwsbericht Corona (update)

VPE LogoCorona nieuws voor kerken naar aanleiding van de persconferentie van de minister-president

Op donderdagmiddag 12 maart hebben de minister-president en het RIVM in een persconferentie maatregelen afgekondigd om verspreiding van het coronavirus te beperken of te vermijden. Deze gelden zonder tegenbericht tot 31 maart 2020. Zie voor meer informatie hierover op de NOS website.

Eén van de maatregelen is dat alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen moeten worden afgelast. En bij lichte luchtwegklachten (niezen, hoesten en keelpijn) moet men zoveel mogelijk sociale contacten mijden. Dit overheidsbeleid geldt ook voor de kerken. ‘Ik hoop dat kerken creatief hiermee om zullen gaan’, zei de minister-president.

Dat de overheid deze maatregelen neemt is uit voorzorg voor verdere verspreiding van het virus. Het bericht dat wij u eerder deze week stuurden met praktische richtlijnen en over onze houding geldt overigens nog steeds. Alleen wordt er nu van ons als burger meer gevraagd als het gaat om verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van elkaars gezondheid.

Lieve broeders en zusters,

Bovenstaand is een kort stukje van een mededeling van onze overkoepelende organisatie VPE.

Als bestuur van de “Volle Evangelie Gemeente Leiden en Omstreken” hebben wij besloten om de diensten op de zondagen voorlopig geen doorgang te laten vinden.

Dit zal tot 31 maart gelden. Wij bidden met allen en hebben een goed vertrouwen in Jezus Christus, dat deze corona virus spoedig overwonnen zal worden. Daarbij wil ik een tekst delen die Stanley in een app stuurde: 2 Kronieken 7:13,14 HSV

13 Wanneer Ik de hemel sluit, zodat er geen regen valt, of wanneer Ik de sprinkhaan gebied om het land te verslinden, of wanneer Ik pest onder Mijn volk zend,

14 en Mijn volk, waarover Mijn Naam is uitgeroepen, in ootmoed buigt en bidt, en zij Mijn aangezicht zoeken, en zij zich bekeren van hun slechte wegen, dan zal Ík vanuit de hemel horen, hun zonden vergeven en hun land genezen.

Wij geloven in de kracht van het gebed en hebben de waarheid daarvan vele malen mogen beleven.

Daarom willen wij voorlopig de gebedsavonden op de woensdagen 20.00 uur gewoon doorgang laten vinden en zullen wij gebruik maken van de grote zaal, zodat wij niet te dicht bij elkaar zitten.

Wij hopen dat wij zo een ieder voldoende hebben ingelicht.

Gerrie Schreuder

Aanvullende mededeling Corona (17-03-2020)
Helaas moeten wij in aanvulling op het bovenstaande meedelen dan de regels aangescherpt zijn en nu geldt dat de zondag diensten tot en met 6 april geen doorgang hebben. Daarbij komt dat de gebedsavonden ook geen doorgang kunnen hebben. Wij roepen een ieder op van de gemeente om zoveel mogelijk contact met elkaar te houden in deze moeilijke tijd en eventueel met elkaar in kleine groepen gebedsavonden of kleine diensten op zondag te houden.
Bewaar de eenheid en liefdevolle verbinding met elkaar en zie naar elkaar om.
Gods is goed en verhoort de gebeden van de rechtvaardigen.

Author Description

Remco

Remco